• Coș de reciclare : articole pentru coșul de gunoi care pot fi reciclate
50,00 Lei
• Necesită reparații : articole care trebuie reparate, cum ar fi pantofii care trebuie remontați
55,00 Lei
• Donații : articole de care nu mai aveți nevoie sau nu le mai folosiți, dar care ar putea fi folosite de altcineva
75,00 Lei
• De depozitat : obiecte care nu aparțin încăperii pe care o curățați, cum ar fi curele care rămân în bucătărie, căni în dormitoare etc.
40,00 Lei
Orice altceva care nu aparține niciunui dintre aceste containere ar trebui să aibă un loc potrivit în camera pe care o ordonați.
2. Profită la maximum de spațiile de depozitare din bucătărie
Cum? Adăugând lucruri precum rafturi pentru condimente în spatele ușilor dulapului, unități rotative și șine extensibile pentru a profita la maximum de spațiul din interiorul preselor. Instalează coșurile de gunoi în presa de sub chiuvetă și lasă doar obiecte de zi cu zi, cum ar fi ceainicul și prăjitorul de pâine pe blatul din bucătărie.
342,00 Lei
Pentru a ordona bucătăria cu adevărat, va trebui să te desparți de orice aparate pe care nu le-ai folosit de-a lungul anului, să donezi vase în exces etc., să cureți frigiderul și să arunci acele condimente neidentificate care s-au aflat în spatele raftului de prin 1998.
3. Transformă spațiul de sub scări în depozit
65,00 Lei
Acest lucru se poate face în mai multe moduri, în funcție de dimensiunea zonei de sub scări și dacă ai deja o baie la parter acolo. Sertarele pot fi instalate în treptele efective ale scărilor sau unitățile de rafturi pot fi încorporate în lateralul de sub scări pentru a depozita pantofi, truse sport, pălării, paltoane, mănuși, articole pentru câini, umbrele, aspirator, mop și, ei bine, orice altceva.
4. Optimizează spațiul de pe perete
95,00 Lei
Folosește-ți pereții pentru depozitare acolo unde poți. Montează un suport pentru oale și tigăi în bucătărie, un dulap pentru articole de toaletă în baie, lipește cârlige de perete pe hol pentru haine și genți și adaugă suporturi pentru pantofi pe pereți. Ai grijă să nu depozitezi prea multe lucruri pe pereți, deoarece pot face casa să arate mai aglomerată decât înainte. Nu uita să folosești mai întâi cele cinci cutii de depozitare pentru a clasifica bunurile.
5. Petrece timp menținând ordinea în baie
Este nevoie de doar 20 de minute la fiecare două luni pentru a menține baia fără dezordine. Caută prin rafturile din baie, chiuveta de duș, pervazul ferestrei și peste tot și elimină orice produse pe care nu le-ai folosit vreodată sau în ultimul an. Să îți fie o lecție că nu ai nevoie de atâtea produse sau articole de toaletă pe cât crezi. Gândește-te să informezi prietenii și membrii familiei că nu mai accepți seturi de baie ca daruri de Crăciun pentru a menține baia fără dezordine.
75,00 Lei
6. Adaugă un semn „Fără mesaje nedorite” în cutia ta poștală
Oprește mesajele nedorite să intre în casa ta, în primul rând, cu un semn „Fără mesaje nedorite”. Acele meniuri la pachet, pliantele politicienilor și cataloagele de supermarket ajung toate într-o grămadă în camera ta de zi și ocupă spațiu în coșul de reciclare. Oprește-le să intre în casă și folosește online meniurile la pachet.
25,00 Lei
7. Elimină hartiile de pe birou
Petrece timp parcurgând paginile, documentele, scrisorile și tipăritele care atârnă în jurul biroului de acasă. Elimină toate documentele de care nu mai ai nevoie - inclusiv extrasele bancare vechi de peste 6 luni, deoarece sunt învechite pentru dovada adresei - și pune documentele rămase într-un sertar unde pot fi ușor accesate. Încearcă să eviți pe cât posibil să imprimi lucruri. Vei ajuta mediul înconjurător păstrând spațiul de birou curat.
75,00 Lei
8. Urmărește piesele de îmbrăcăminte pe care le porți
Pe o perioadă de câteva luni, urmărește articolele de îmbrăcăminte pe care le porți atârnându-le cu cârligul pentru umeraș întors în sens invers. După ceva timp, eliminați elementele care au rămas neîntoarse și revizuiește-le. Aceste haine nu au mai fost purtate de luni de zile, îți amintești când le-ai purtat ultima dată? Crezi că le vei purta din nou? Încearcă să fii sincer cu tine și donează tot ce nu mai ai nevoie.
85,00 Lei
9. Urmărește bloguri de organizare si „Tidying with Marie Kondo” pentru inspirație și motivație
Marie Kondo te va ajuta să descoperi magia amenajării, cum să verifici dacă un obiect stârnește bucurie sau nu și cum să dai fiecăruia locul cuvenit. Ea te va ghida prin dezordinea fiecărei camere din casa ta cu metoda Konmari care se concentrează pe clasificarea articolelor. Sfaturile ei sunt practice și pot fi încorporate cu ușurință în rutina ta zilnică. https://konmari.com/
Sau bloguri autohtone ce îți vor îmbunătăți viața considerabil:
10. Inspiră-te din stilul de viață minimalist
Odată ce ți-ai ordonat casa, vei observa că aveai mult prea multe lucruri pentru început. Fii atent(ă) când faci cumpărături și încearcă să cumperi doar articolele de care ai cu adevărat nevoie. Gunoiul și dezordinea nu pot intra în casa ta dacă nu le aduci înăuntru.
Și păstrează ordinea cu accesorii de casă, în special, produse pentru Depozitare si organizare!
Spor la treabă, dragilor!
Comentarii