Această rețetă de fursecuri este super ușor de făcut și nu necesită prea multe ingrediente. Este ideală atunci când vă doriți să petreceți timpul cu copii dumneavoastră într-un mod interactiv.
Ingrediente pentru aluat:
- 400g făină
- 1 pachet de unt
- 150 de grame de zahăr
- 1 ou
- 10g amoniu sau praf de copt
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1 lingură de coajă de lămâie
- 1 lingură de esență de vanilie
- un praf de sare.
Pentru ornarea fursecurilor putem folosi nuci, bombonele sau fulgi de cocos. De asemenea, putem să le ornăm cu glazură colorată și să le dăm o nouă personalitate.
1. Se pune untul, care a fost ținut la temperatura camerei pentru aprox. 3 ore, într-un bol.
2. Se adaugă zahărul și se amestecă cele două cu o lingură.
3. Se adaugă oul întreg, praful de sare, coaja de lămâie și esența de vanilie.
4. Se pune peste amoniu/bicarbonatul de sodiu zeama de lămâie, se amestecă cele două și se adaugă peste restul ingredientelor din bol.
5. Se amestecă totul până compoziția devine omogenă.
6. După ce compoziția este omogenă se adaugă treptat făina care se amestecă la început cu paleta apoi cu mâna.
7. Aluatul trebuie să fie fin, ușor de întins. Aluatu se lasă să stea pentru 15 minute.
8. Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180 ℃ și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
9. După cele 15 minute, porționăm aluatul în două apoi presărăm făină pe un tocător și începem să întindem aluatul până ajunge să aibă aproximativ 0,5 cm.
10. Poate cel mai important pas al rețetei, decuparea aluatului cu forme. Pasul favorit al copiilor. Dacă vă doriți alte modele de forme decât cele pe care le aveți deja, la noi găsiți forme cu diferite modele.
Forme de decupat
11. Se pune aluatul decupat pe tavă apoi se ornează cu bombonele sau nuci și se pun la cuptor pentru 8-10 minute. Dacă doriți să le desenați cu glazură colorată, se coc fursecurile fără ornamente suplimentare și se decorează la final.
Ingrediente pentru glazură:
- 240 de grame de zahăr pudră
- 3 de lapte
- 2 linguri de miere
- 1/2 linguriță de vanilie.
- colorant alimentar.
1. Într-un bol se pune zahărul pudră peste care se adaugă mierea și laptele. Se amestecă până se omogenizează conținutul și se formează o pastă de zahăr.
2. Dacă decorați fursecurile cu mai multe culori atunci se împarte pasta în mai multe părți și se adaugă câteva picături de colorant alimentar.
3. Se golește glazura în pungi alimentare și se taie un colț al acestora.
4. Se ornează fursecurile cu glazură.
Inspirație pentru decorarea fursecurilor
Ustensile folosite în rețetă.
Comentarii