Toate mesele de Sărbătoare incep cu platourile cu aperitive.
Iată un meniu party compus din câteva aperitive reci foarte rapide, preparate din ingrediente la îndemâna tuturor: ouă, șuncă, salamuri diferite, jambon, mușchiuleț, brânzeturi, ardei colorați, roșii, măsline.
Sunt gustări simple care merg bine cu un păhărel de țuică Așa încep mesele românilor. Cu o brânzică, cu o măslină, cu un castravecior murat…Si, dacă este sărbătoare, ele pot fi aranjate frumos pe un platou mare care va atrage toate privirile mesenilor.
Toate acestea sunt menite nu să sature ci să deschidă apetitul pentru felurile următoare. De aceea, aperitivele de pe platoul de mai sus sunt mai mult decât suficiente pentru 12 persoane:
- Ruladă de jambon cu cremă de brânză (de vaci + burduf) cu ceapă verde și ardei colorați servită pe felie de castravete
- Mini cornete sau clopoței din salam crud-uscat picant cu crustă de piper umplute cu cremă de brânză cu unt + capere
- Mini rulouri de șuncă (mușchi file, șuncă presată) cu cremă de hrean cu smântână și castraveciori acri (cornichon)
- Ouă umplute cu cremă de brânză și cepșoară + chipsuri crocante de mușchiuleț
- Mini broșete (frigărui, scobitori) cu salam crud-uscat cu crustă de ceapă și usturoi, caș maturat sau telemea, ardei gras colorat și măsline
- Mini broșete (frigărui, scobitori) cu ceafă crud-uscată, cașcaval afumat și roșii.
Spor la gatit si decorat, dragilor!
Sursă poză si articol: https://savoriurbane.com/6-retete-de-aperitive-rapide-reci-pentru-platouri-festive-romanesti-traditionale/
Comentarii